Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ladyevil_cz

26. 7. 2011 18:43
Tenhle jsem...

nedal ;-D

0 0
možnosti

Xelisa

17. 6. 2011 15:07
Omluva

Omlouvám se za překlepy... myšlenky byly rychlejší než ruce. Snad je to srozumitelné i tak.

0 0
možnosti

habit-.!..

17. 6. 2011 15:00
... já jsem spíš ušetřil...

... pokud nepočítám vyšlapané kilojouly - a to i trochu času... z Ďáblic do Břevnova to není zase tak daleko, a při včerejším provozu, nepočítám-li cyklistickou skorozácpu ve Stromovce, to byla naprostá pohoda - místo Prahy zablokádované jsme měli Prahu-otevřené město...:-)R^

0 0
možnosti

Xelisa

17. 6. 2011 15:06
Re: ... já jsem spíš ušetřil...

Ano, je pravda, že Praha byla průjezdnější než v neděli dopoledne. Bylo to vcelku příjemné, ale s něčím takovým jsem opravdu ráno pčítat nemohla a z "Rajské zahrady" bych se k "Muzeu" opravdu prošla až nepříjemně a po příchodu do práce bych se pomalu mohla otočit, abyc se do práce vrátila domů před půlnocí ;-D

Přeji hezký den a klidný víkend, Korina.

0 0
možnosti

petrph

17. 6. 2011 9:21
díky za úplný výpočet

Máte naprostou pravdu. A obávám se, že dokonce  pro ty, pro které skutečně platí "time is money", nejsou ty vypočtené ztráty ze včerejška  jen fiktivní,ale skutečné.

Jen bych si nedovolil plně souhlasit se závěrečným odstavcem. Podle stávajícího zákoníku práce nemůže podnikatel vyhodit zaměstnance ani kvůli tomu že stávkuje, a ani potom v důsledku nějakých obstrukcí, důvody výpovědi ze strany zaměstnavatele jsou v zákoníku práce poměrně ohraničené. Jiná otázka je, zda by to skutečně udělat chtěl. Zda by toho stávkujícího  dokázal nahradit rychle a kvalitně stejně kvalifikovanou a ještě levnější pracovní silou z řad nezaměstnaných.Protože, jednako, právě o kvalifikované pozice je na trhu práce naopak poptávka (ať zkušení řidiči busů, tiráků,šikovní řemeslníci nemluvě celkově o špičkových specialistech v různých oborech), druhako ty platy u nás už jsou stejně tak nízko, že by už asi levnější zájemce na trhu práce nesehnal, to už se většině z nich vyplatí zůstat na podpoře.

0 0
možnosti

Xelisa

17. 6. 2011 15:02
Re: díky za úplný výpočet

Ano, závěrečný odstavec je samozřejmě míněn s nadsázkou. Ovšem ruku na srdce. Když zaměstnavatel chce někoho vyhodit, tak mu zákonník práce dává spoustu prostoru proto, aby si našel jiný důvod k tomu, aby se svými zaměstnancemi rozvázal pracovní poměr a to dokonce bez nároku na odstupné. K pracovní síle... Zaměstnavatel si může zaškolovat nové lidi a získat tím čas na to, aby Ti stávající udělali chybu tam, kde se mu to hodí. A rozvázat s nimi pracovní poměr na paragraf... Z toho plynou nepříjemnosti nejen na úřadu práce. A podíváme-li se na ty platy... Znám spoustu mladých lidí po škole, kteří pracovat chtějí a díky nedostatku praxe je nikde nechtějí. Jsou to přesně Ti, kteří by Ty nynější zaměstnance mohli nahradit. A tito mladí lidé s žádnou podporou počítat nemohou a jsou-li mladší 26 let, tak jim nedá peníze ani sociálka, protože k nim mají vyživovací povinnost rodiče. Jinak samozřejmně souhlasím s tím, že by to zaměstnavatel opravdu neměl jednoduché. S pozdravem, Korina.

0 0
možnosti

viet

17. 6. 2011 9:15
Řacha

Dvě miliardy by byla celem řacha. Skoro tak velká, jako čistička v Praze, řádově nižší než Blanka, srovnatelná s Opencard a to jsme pořád v Praze. Svatá ty prostoto!

0 0
možnosti

Xelisa

17. 6. 2011 14:50
Re: Řacha

Nevím, zda si ze mě neděláte srandu... psanému sargasmu jsem se naučila porozumnět jen tehdy jsou-li v něm smajlíci vyjadřující emoce pisatele a tudíž Vaši zprávu beru vážně a proto Vám i vážně odpovím... Mě částka také překvapila. A ano je až zarážející, kolik jen v Praze mizí peněz v nenávratnu... A nejen zarážející, ale i velice smutné.

0 0
možnosti

falm

17. 6. 2011 7:28
Zase jedna co si nevidí dál než na špičku nosu

Ta stávka nebyla kvůli Vaší pitomé pětistovce, ani kvůli tomu abyste se plácala po rameni jaký jste borec, že jste kódovala v 7:05... efektivitu Vaší 10 hodinové práce taktně zkoumat nebudeme (kafíčko, manikůra, ev. cigaretka, drby s kolegyněmi, sem tam telefonátek...  známe to).

Ta stávka byla kvůli tomu, abyste nešla do důchodu v 70ti, s důchodem 3,000Kč měsíčně, s tím, že naspořené peníze v privátním penzijním fondu Vám vyraboval nějaký ctihodný podnikatel, momentálně kdesi na Bahamách či jiném daňovém ráji... Ta stávka byla kvůli tomu, abyste dostala řádný kloub,který budete v 60 potřebovat a nemusela hned v 65 na reoperaci a výměnu... pokud na ni budete z hlediska spoluúčasi vůbec mít... Ta stávka byla kvůi tomu, aby i Vaše děti měly právo na kvalitní vzdělání a ne jen děti těch, kteří jim budou schopni to zaplatit...

Tas stávka byla srozumitelná především pro ty, kterým není lhostejná budoucnost. Těm ostatní nezbývá než se vézt a myslet si jak jsou chytří, že stávku neschvalují.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS